خیلی از خانم هایی که در دوران بارداری به سر می برند، درباره تزریق ژل لب در این بازه زمانی سوال می پرسند. با این حال، باید به این افراد گفت که تزریق ژل لب در بارداری چندان توصیه نمی شود و می تواند خطرات و عوارض خاص خودش را داشته باشد. به همین دلیل هم بهتر است خانم ها در این بازه زمانی، ژل لب تزریق نکنند و این عمل را تا بعد از دوران بارداری به تعویق بیندازند. در این مطلب، قصد داریم به صورت مفصل درباره روند تزریق ژل لب در دوران بارداری صحبت کنیم و برای شما توضیح دهیم که چرا استفاده از این عمل در این دوران توصیه نمی شود.
به طور کلی، تزریق ژل لب یکی از روش های زیبایی صورت شناخته می شود که باعث حجیم تر شدن و فرم دادن به لب ها می شود. در این روش، با توجه به سلیقه زیباجو و نظر پزشک متخصص، مقدار مشخصی از ژل به لب ها به شکل کاملاً متعادل تزریق می شود. با این حال، زدن ژل لب در بارداری می تواند مشکلاتی برای جنین یا مادر به وجود بیاورند که باید حتماً از آنها مطلع شوید. در ادامه مطلب، به صورت مفصل به بررسی شرایط تزریق کردن ژل لب در دوران بارداری صحبت خواهیم کرد.

آیا امکان تزریق ژل لب در بارداری وجود دارد؟
اگر برای شما هم سوال است که آیا می توان در دوران بارداری ژل لب تزریق کرد یا خیر، باید بگوییم که اگرچه بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که از انجام این عمل بپرهیزید، اما هنوز هیچ مدرک علمی مبنی بر وجود عوارض مستقیم تزریق ژل لب در بارداری وجود ندارد. با این حال، باز هم پزشکان توصیه می کنند که خانم های باردار تزریق ژل لب را به بعد از دوران بارداری و حتی شیردهی به تعویق بیندازند.
این کار موجب می شود که از آسیب رسیدن به جنین تا حد خیلی زیادی جلوگیری کنید و مطمئن شوید که هیچ گونه مشکلی از طریق ژل وارد بدن جنین نخواهد شد. به طور کلی، پزشکان توصیه می کنند که نه تنها تزریق ژل لب، بلکه از انجام هر عمل غیرضروری دیگری در دوران بارداری بپرهیزید. ممکن است گاهی مواقع برای بدن برخی از خانم ها، ژل لب باعث بروز مشکلات خاصی شود. به همین دلیل هم برای جلوگیری از بروز این گونه مشکلات غیرقابل پیش بینی، بهتر است تزریق ژل در بارداری را به تعویق بیاندازید.
بیشتر بدانید: طریقه ماساژ لب بعد از تزریق ژل در 5 مرحله
عوارض تزریق ژل لب در بارداری
دلایل زیادی وجود دارند که باعث شده اند که تزریق ژل لب در دوران بارداری تا حد خیلی زیادی توصیه نشود و خیلی از پزشکان پیشنهاد کند که این عمل را تا بعد از دوران شیردهی به تعویق بیندازید. برخی از مهمترین عوارض تزریق ژل لب در بارداری که باعث می شوند خیلی از خانم ها نیز ترجیح دهند که این عمل را بعداً انجام دهند، شامل موارد زیر می شوند:
- احتمال آسیب رسیدن به جنین: در ژل لب مواد متعددی مانند هیالورونیک اسید و سایر موارد این چنینی وجود دارند که می توانند اثرات نامطلوب و غیرقابل پیش بینی روی جنین بگذارند. تمام موادی که از طریق روش های مختلف وارد بدن مادر می شوند، با جفت وارد بدن جنین نیز خواهند شد. به همین دلیل مطمئن باشید موادی که از طریق ژل وارد بدن شما می شوند، از طریق جفت به بدن جنین نیز انتقال پیدا می کنند و می توانند روی آن تاثیر منفی بگذارند.
- واکنش های آلرژیک و عفونت: از دیگر عوارض تزریق ژل در دوران بارداری می توان به بروز واکنش های آلژیک و عفونتی بعد از به دنیا آمدن جنین اشاره کرد. گاهی مواقع این گونه خطرات احتمالی نه تنها برای جنین، بلکه برای مادر نیز به وجود می آیند و می توانند باعث بروز خونریزی شوند. به همین دلیل هم برای سلامتی جنین و مادر بسیار خطرناک خواهد بود.
- نبود تحقیقات کافی درباره ژل در بارداری: همین موضوع که هنوز تحقیقات خیلی زیادی درباره تزریق ژل در دوران بارداری انجام نشده است و هنوز پزشکان اطلاعات قطعی درباره عوارض این عمل در دوران بارداری ندارند، نشان می دهد که بهتر است تا حد امکان از انجام این گونه عمل های نامشخص در بارداری بپرهیزید.
بیشتر بخوانید: خشکی لب بعد از تزریق ژل | علت و روش های درمان آن

آیا امکان تزریق ژل لب در دوران شیردهی وجود دارد؟
خیلی از خانم ها که علاقه خیلی زیادی به تزریق ژل لب دارند، ترجیح می دهند که انجام این عمل را تا بعد از دوران بارداری به تعویق بیندازند. با این حال، سوالی که خیلی از آنها می پرسند، این است که آیا می توان تزریق ژل لب را در دوران شیردهی انجام داد؟
برای پاسخ، باید گفت که تمام موادی که در بدن مادر وجود دارند، از طریق شیر نیز وارد بدن نوزاد خواهند شد. به همین دلیل تمام موارد بالا امکان پذیر خواهند بود. به طور کلی، مواد موجود در بدن مادر مانند ژل لب، از دو طریق وارد بدن نوزاد می شوند:
- انتقال مستقیم: بخش زیادی از مواد موجود در ژل لب و سایر موادی که در بدن مادر وجود دارند، از طریق محل تزریق شده، وارد مجاری شیر می شوند و به بدن نوزاد نیز نفوذ پیدا می کنند.
- جذب سیستماتیک: بخش دیگری از مواد تزریق شده به داخل لب نیز از طریق جریان خون، وارد شیر و سپس بدن نوزاد خواهد شد.
فرقی ندارد که مواد موجود در ژل لب از طریق چه روشی وارد بدن نوزاد شود. در هر شرایطی، می توانند باعث بروز مشکلات متعددی در بدن نوزاد شوند. به همین دلیل هم برای جلوگیری از بروز واکنش های آلرژیک و عفونتی در بدن نوزاد، خانم های شیرده نیز باید انجام این عمل را بعد از دوران شیردهی انجام دهند.
همینطور بدانید: درمان سریع ورم لب بعد از تزریق ژل
تزریق ژل لب بعد از بارداری و شیردهی
اگر علاقه خیلی زیادی به تزریق ژل لب دارید و نگران سلامتی فرزند خود هم هستید، پیشنهاد می کنیم که این عمل را تا بعد از دوران بارداری و شیردهی به تعویق بیندازید. با انجام این کار، هم سلامتی خود و هم سلامتی فرزندتان را تضمین خواهید کرد و مطمئن خواهید بود که هیچگونه مشکلی از طریق زدن ژل لب در بارداری برای فرزند شما به وجود نخواهد آمد.
همچنین بخوانید: مراقبت های بعد از تزریق ژل به خط خنده

پس بعد از گذشت ۹ ماه بارداری و تقریباً دو سال شیردهی، می توانید با خیال راحت و با رعایت پروتکل های بهداشتی، این عمل را به راحتی توسط پزشکان کاملاً ماهر در کلینیک های معتبر انجام دهید. تزریق ژل لب با بهترین متریال توسط پزشکان کاملاً ماهر در رزت کلینیک، تحت جدیدترین پروتکل های بهداشتی انجام می شوند.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت کامل برای شما عزیزان توضیح دادیم که اگرچه تزریق ژل لب در بارداری به صورت علمی رد نشده است، اما مشخص شده که می تواند مشکلاتی برای نوزاد و جنین به وجود بیاورد. به همین دلیل هم بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که برای رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از بروز مشکلات متعدد برای مادر و جنین، از تزریق ژل لب در دوران بارداری بپرهیزید.
شما می توانید این عمل را بعد از به پایان رسیدن دوران بارداری و شیردهی، در کلینیک های کاملاً معتبر انجام دهید. اگر هر سوال دیگری درباره ژل لب در دوران بارداری دارید، می توانید در قسمت نظرات بنویسید تا سریعاً پاسخگوی شما عزیزان باشیم.